Om mig

Hanne Stubbe Teglbjærg

Jeg er opvokset med psykiatrien

Min mor var psykiater ved Sct. Hans Hospital, hvor jeg derfor tilbragte en del af min barndom. Hun blev siden jungiansk psykoterapeut og vakte tidligt min interesse for psykoterapi.

Mere end 25 år i den offentlige psykiatri

Som færdig læge (i 1988) søgte jeg derfor hurtigt ind i psykiatrien og psykoterapien. Det blev til mere end 25 år i den offentlige psykiatri, altid med særlig vægt på den psykoterapeutiske behandling. Jeg har været ansat i ungdomspsykiatrien, i distriktspsykiatrien og på psykoseafdeling.

De sidste 7 år i regionspsykiatrien var jeg psykoterapeutisk overlæge ved Aarhus Universitetshospital i Risskov med ansvar for psykoterapeutisk træning, behandling og supervision. Efter at have forladt den offentlige psykiatri arbejdede jeg i nogle år som assisterende speciallæge i psykiatrisk speciallægepraksis inden jeg gik heltids ind i Kastedklikikken.

God og bred erfaring

Ansættelse på så mange typer psykiatriske behandlingssteder har givet mig en god og bred erfaring indenfor alle slags psykiatriske lidelser.

Min interesse har altid drejet sig om at forstå det enkelte menneske og forstå deres specielle psykiske lidelse. For at forstå mere har jeg studeret bredt, blandt andet inden for fænomenologi og nyere psykodynamisk tænkning. Fordi det som er vigtigt for os: kærligheden, skønheden og oplevelsen af mening ikke har megen plads i mere traditionel psykiatri og psykologi.

Interesse for kunstnerisk skaben

Jeg har særligt interesseret mig for kunstnerisk skaben og hvad det betyder for mennesker. Jeg forskede og skrev ph.d. afhandling om hvordan kunstnerisk aktivitet kan hjælpe mennesker med psykiske sygdomme. Min sidste nye interesse er det komplicerede samspil mellem tarmens bakterier og hjernen og hvordan psykisk lidelse måske derigennem kan påvirkes af kosten.

Formelle uddannelser:

  • Læge og speciallæge i psykiatri.
  • Godkendt som specialist i psykoterapi og supervisor ved Dansk Psykiatrisk Selskab.
  • Kunstterapeutisk uddannelse 6 år ved ISIS Danmark samt ved European Graduate School i Schweiz: Certificate of Advanced Graduate Studies in research and training in Expressive Arts Therapy (EXA).
  • Ph.d. fra Aarhus Universitet med afhandling om kunstterapi i behandling af psykiatriske lidelser.
  • Supervisoruddannelse ved Aalborg Universitets institut for Musikterapi.
  • Psykodynamisk uddannelse 3 år ved psykoterapeutisk afdeling, Aarhus Universitetshospital.
  • 2 årig uddannelse i psykosepsykoterapi.
  • 1 . årig uddannelse i Acceptance and Commitment Therapy / ACT (3. generations kognitiv terapi).