Psykoterapi

Kunstterapi – Expressive Arts Therapy

Kunsten overskrider det kendte og vanlige

At udtrykke sig i billeder, fortællinger, bevægelser eller lyd bringer os sanseligt og kropsligt ind i andre erfaringer, og kan bringe en dybere kontakt med vores følelser og åbne for nye indsigter. Ved at handle og skabe fremfor blot at tale, overskrider vi sprogets begrænsninger og mange oplever derigennem forandringer, som en ren sproglig terapi ikke er i stand til at bringe.

Det kræver absolut ingen erfaring. Alle kan være med, også mennesker der aldrig har slået en streg på et stykke papir.

I kunstterapien springer vi ud på dybt vand. Netop fordi vi ikke kan kontrollere hvad der opstår, åbner det ofte for overraskelser.

Kunstudtrykkene vil ikke blive tolket psykologisk (som i en analytisk tegneterapi). I stedet vil vi lytte til værket til inspiration, nærvær og (måske) forandring.

Jeg tilbyder meditation

Få et mere bevidst forhold

Meditation og mindfulness kan hjælpe os til at få et mere bevidst forhold til vores eget sind og dermed bane vejen for an større frihed. Det er en vigtig bestanddel i ACT, men kan også være hjælpsomt i sig selv eller i kombination med med andre typer psykoterapi

Erfaring med forskellige meditationspraksis

Jeg har erfaring med en del forskellige meditationspraksis og kan derfor guide til det, der passer til den enkelte.

Jeg tilbyder psykodynamisk psykoterapi

God tid på at finde en dybgående forståelse

Klassisk samtaleterapi hvor vi i fællesskab bruger god tid på at finde en dybgående forståelse af problemerne og hvordan de er opstået og har udviklet sig. Forståelsen giver ofte mulighed for at forlige sig med det svære og finde vej ud af uhensigtsmæssige mønstre.

Man kan bruge terapien som øveplads

I vores indbyrdes kontakt vil de problemer, som der arbejdes med, også udspille sig, og dermed kan man bruge terapien som øveplads til at opleve noget nyt, gøre noget andet og lære sig selv bedre at kende.

Acceptance and Commitment Therapy

3 generations kognitiv terapi

ACT er en 3 generations kognitiv terapi, som giver en enkel og brugbar model til at arbejde med alle slags psykiske vanskeligheder. Her bruger vi mindre tid på at forstå og få lidelsen til at forsvinde.

Accepter livet som det er

I stedet arbejder vi med at acceptere livet, som det er, med alle vanskelighederne og undersøger, hvordan det mest muligt meningsfulde liv kan udfolde sig på trods af alt det svære.

Dette sker blandt andet gennem målrettet værdiafklaring og konkrete øvelser, herunder meditation/mindfulness.